COMGEST ECONOMISTES S.L.

Benvolgut client,

 

Ens posem en contacte amb vostè per informar-lo de l’obligació d’indicar les propines a la nòmina mensual del treballador.

 

Quan s’ha d’incloure la propina a la nòmina?

 

El que determinarà aquest aspecte serà la manera com es gestioni la propina per part de l’empresa. Així, si la propina és el resultat d’una transmissió directa entre el client i el treballador sense intervenció de l’empresa en la gestió i el repartiment, no formarà part del salari del treballador i, per tant, no s’haurà d’incloure a la nòmina. Per contra, si és l’empresari qui gestiona, reparteix i controla les propines, caldrà incloure l’import que es lliura en concepte de propina a la nòmina i aquest formarà part del salari.

 

És per això que l’empresa té l’obligació d’aplicar la retenció d’IRPF sobre les propines i ingressar-lo de conformitat a la normativa.

 

La propina ha de cotitzar a la Seguretat Social?

 

No, doncs les propines són alienes a la relació laboral, per la qual cosa la seva quantia no és computable als efectes de la cotització a la Seguretat Social.

 

Per tal de poder incloure les propines correctament a les nòmines dels treballadors, ens haurà d’informar dels imports mensualment.

 

Restem a la seva disposició per a qualsevol dubte o aclariment.

 

 

 

Departament Laboral

Deixa un comentari