COMGEST ECONOMISTES S.L.

Convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i dels serveis.

 

Benvolgut client,

 

El passat 01 d’octubre 2021 es va publicar en el DOGC la resolució en la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i dels serveis, referent al  Programa de suport per a l’obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments.

La tramitació, resolució i l’atorgament de les subvencions que preveu aquesta convocatòria, així com les condicions, els criteris de valoració, els requisits de participació i la documentació a aportar es regeixen per les bases aprovades a la Resolució per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç, dels serveis i la moda del 5 de maig de 2021.

El termini de presentació de sol·licituds comença a les 9:00h del dia 5 d’octubre de 2021 i fins a l’exhauriment del pressupost destinat a aquest programa amb el límit màxim del 31 de desembre de 2021.

El període d’execució de l’acció objecte de subvenció s’ha de realitzar de manera efectiva durant l’any 2021 i el termini de presentació de la documentació justificativa és de tres mesos a partir de la finalització del termini per a realitzar les accions subvencionables.

OBJECTIU

Subvencionar apertures i reformes de locals durant l’any 2021.

Àmbit 1: Recuperació dels locals buits (compra, arrendament o concessió administrativa de locals) i de l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local.

Àmbit 2: Reforma o millora d’establiments comercials i serveis on el sol·licitant n’acrediti la titularitat en, com a mínim, els darrers 10 anys i també parades de mercats no sedentaris (on el sol·licitant n’acrediti la titularitat en, com a mínim, els darrers 5 anys).

BENEFICIARIS

Autònoms i empreses que tinguin, com a mínim, un establiment operatiu a Catalunya a peu de carrer en algun dels sectors següents:

1- Comerç minorista de venta al detall (tot tipus d’establiment).

2- Serveis de Restauració ( bars, restaurants, empreses de menjar preparat i càtering), fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions.. agències de viatges detallistes, tintoreria i bugaderies, perruqueria o salons d’estètica i bellesa, serveis de lloguer d’esquís.

3-Parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

REQUISITS

Inversió mínima: 2.000 euros

Àmbit 1: Ser titular de la compra, lloguer o concessió i no superar una inversió de 60.000 euros.

Àmbit 2: Locals amb antiguitat de mínim 10 anys o 5 anys si són parades de mercats no sedentaris. S’accepta la possibilitat d’acreditar-la a través de la suma amb la titularitat anterior si es tracta d’un familiar de fins a 2on grau).

DESPESES SUBVENCIONABLES

Àmbit 1: Derivades de la compra, lloguer, traspàs o concessió + despeses d’obertura (obres, projectes d’interiorisme, instal·lacions, mobiliari, actuacions d’embelliment d’aparadors, etc.).

Àmbit 2: Despeses derivades de la reforma (no inclou mobiliari ni maquinària).

QUANTIA DE LA SUBVENCIÓ

Fins el 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.

 

Altres subvencions obertes en aquesta mateixa convocatòria:

 

  1. Programa de suport a les entitats representatives del sector del comerç.
  2. Programa de suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda.
  3. Programa de suport en el procés de transformació digital de les empreses.
  4. Programa de suport a projectes per a l’activació comercial a municipis amb alta dependència turística.
  5. Programa de suport als municipis en l’àmbit del comerç.
  6. Programa de suport per a la creació i definició de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes (APEUS).
  7. Programa per a la reactivació i transformació de la moda catalana.

 

Si esteu interessats en la tramitació i compliu els requisits de la convocatòria ens ho comuniqueu el més aviat possible per tal de gestionar-la dins del termini establert.

 

Restem a la seva disposició per a qualsevol dubte o aclariment.

Girona, 05 d’octubre de 2021

Departament Fiscal

Deixa un comentari